Лауреати премії фундації УВУ
Автор: НДІУ
Науково-дослідний інститут українознавства

Фундація Українського Вільного Університету в Нью-Йорку повідомляє, що журі літературного конкурсу Воляників-Швабінських при Фундації УВУ в Нью-Йорку у складі: д-р Степан Воляник, проф. д-р Петро Гой (пом. 2001 р.), проф. д-р Леонід Рудницький, проф. д-р Михайло Присяжний, проф. д-р Євген Федоренко визначило наступних лауреатів премії фонду за 2000 рік:...

Лауреати премії фундації УВУ

Повідомлення
Фундація Українського Вільного Університету в Нью-Йорку повідомляє, що журі літературного конкурсу Воляників-Швабінських при Фундації УВУ в Нью-Йорку у складі: д-р Степан Воляник, проф. д-р Петро Гой (пом. 2001 р.), проф. д-р Леонід Рудницький, проф. д-р Михайло Присяжний, проф. д-р Євген Федоренко визначило наступних лауреатів премії фонду за 2000 рік:
Перша премія:
Анатолій Погрібний – “Розмови про наболіле, або Якби ми вчились так, як треба…”
Степан Пушик – “Ватра на Чорній горі”.
Друга премія:
Павло Штепа – “Московство”
Роман Кудлик – “Нічне збирання винограду”.
Третя премія:
Володимир Сергійчук – “Етнічні межі і державний кордон України”
Степан Козак – “Warszawskie Zeszyty Ukrainoznawcze”
Петро Кононенко, Тарас Кононенко – “Феномен української мови”.
Четверта премія:
Нестор Мизак – “За тебе, свята Україно”
Володимир Кондзьолка – “Історія середньовічної філософії”,
Василь Лизанчук – “Завжди пам’ятай: ти українець!”
Журі й Управа Фундації УВУ вітає лауреатів конкурсу і повідомляє, що в наступному конкурсі зможуть взяти участь твори, що опубліковані в 2000-2001 рр., а твори з цих років, які вже було надіслано, автоматично візьмуть участь у конкурсі 2002 року.
Вручення премій відбудеться у Львові, у приміщенні Національного університету ім. Івана Франка (вул. Університетська, 1) 15 березня ц.р. Початок о 16 год.